Go2Orlando.nl
Disney's Hollywood Studios, Orlando
Disney Hollywood studios
Hollywood Studios
Disney's Hollywood Studios is een van de parken uit de Walt Disney World Resort en is geopend in 1989 onder de naam Disney-MGM Studios. Hoewel het park qua oppervlakte het kleinste is, is er meer dan genoeg om te zien en te doen. Je kunt hier dingen leren over film en televisie. Je kan zien hoe tekenfilms gemaakt worden en je kunt een kijkje achter de schermen nemen bij een opname van een film.
Het symbol voor de Hollywood Studios is de Sorcerer's Hat, een 30 meter hoge tovenaarshoed van Mickey uit de film Fantasia.

Het park
Het park is verdeeld in zes gethematiseerde gedeeltes. In tegenstelling tot de andere Walt Disney World-parken kent Disney's Hollywood Studios geen gestructureerde lay-out; het is meer een massa van straten en gebouwen die in elkaar overlopen, net zoals in een echte filmstudio. De lay-out van het park kende echter wel enkele vernuftigheden qua ontwerp, zo bevond zich op het plein aan het einde van de Hollywood Boulevard een enorme Hidden Mickey, die te zien was op luchtfoto's en de vroege parkplattegrondjes. Dankzij verbouwingen is deze Hidden Mickey echter gedeeltelijk verloren gegaan.

Hollywood Boulevard
Hollywood Boulevard dient als de hoofdingang van het park en bevat allerlei souvenirwinkeltjes die Disney-waren verkopen. Op de lange hoofdstraat rijden dagelijks parades zoals de Pixar Block Party Bash en is de hele dag door straatentertainment te vinden. Michael Eisner, die een grote rol had in de onderverdeling van het park, eiste dat Hollywood Boulevard dezelfde functie moest hebben als Main Street, U.S.A., maar dat de thematisatie beter bij die van Disney's Hollywood Studios moest passen. Vrijwel aan het einde van Hollywood Boulevard is de Sorcerer's Hat te vinden, het symbool van Disney's Hollywood Studios. Erachter, in een replica van het Grauman's Chinese Theatre, bevindt zich The Great Movie Ride, een darkride door diverse sets van klassieke films zoals Alien, Casablanca en The Wizard of Oz.

Echo Lake
Echo Lake is het kleine, ovaalvormige meertje in het park, dat is ontworpen om één van de oren te vormen in de grote Hidden Mickey in de originele lay-out van het park. Rondom het meer zijn enkele attracties en faciliteiten te vinden, waarvan sommigen zijn gebouwd in de architectuur van de Hollywood's Golden Age. In The American Idol Experience kunnen gasten auditie doen en zingen voor een live publiek en optioneel nog een voorrangspasje winnen voor de audities van de échte show op de televisie. Hiernaast bevindt zich Sounds Dangerous!, waarin zich een 3D-audiopresentatie afspeelt, gepresenteerd door de komiek Drew Carey. Ook is er het A.T.A.S. Hall of Fame Plaza te vinden waarin diverse bustes staan opgesteld van televisie-iconen zoals Oprah Winfrey en Walt Disney zelf. Het gebied rondom Echo Lake bevat drie attractie die gebaseerd zijn op films geproduceerd door de Lucasfilm-studios van George Lucas. In StarTours stap je in een simulator met als thema de StarWars-wereld. Jedi Training Academy, een live-action show, nodigt kinderen uit om 'padawan' te worden en lichtzwaard-training te volgen. Ten slotte bevindt zich in het themadeel de The Indiana Jones Epic Stunt Spectacular!, een show waarin diverse scènes uit de film Raiders of the Lost Ark nagespeeld worden, terwijl wordt uitgelegd hoe op televisie de stunts worden gedaan.

Streets of America
Origineel gezien was dit themadeel een onderdeel van de Studio Backlot Tour. Nu kan er publiek komen en zijn er naast de straten van New York ook de uitzichten van San Francisco en Chicago te bewonderen. De huidige versie van de Studio Backlot Tour loopt door de American Film Institure Showcase waarin rekwisieten en memorabilia te bekijken zijn. Ook loopt de attractie door de Catastrophe Canyon, een special-effects-show, waarin een truck in brand vliegt en wordt geblust. Kinderen kunnen spelen te midden van vergrote planten en speelgoedobjecten in de speeltuin Honey, I Shrunk the Kids Movie Set Adventure, gebaseerd op de Disney-film uit 1989. Light, Motors, Action! Extreme Stunt Show, toegevoegd in 2005, is een stuntshow met auto's en diverse andere voertuigen. Hij is aangepast naar een gelijkwaardige show in het Walt Disney Studios Park in Parijs.

Animation Courtyard
Dit deel van het park was eerst thuis aan de actieve filmstudio's die zich in het park bevonden. De entree is een vierkante studioboog, net zoals dat in een echte Hollywood-studio zou zijn. Animation Courtyard biedt enkele attracties die gebaseerd zijn op de Disney-figuren van gisteren, vandaag en morgen. The Magic of Disney Animation is een attractie die de ontwikkelingen van een geanimeerd figuur laat zien. Het bevat ook enkele interactieve spelletjes, samen met meet-and-greet-plekken voor de Disney- en Pixar-figuren. Mickey Avenue, een subdeel van Animation Courtyard, bevat twee walkthrough-attracties. In Walt Disney: One Man's Dream kun je het leven van Walt Disney bekijken aan de hand van foto's, modellen en vreemde objecten en een biografische film, verteld door Julie Andrews. Bij Journey into Narnia kunnen gasten rekwisieten bekijken uit de film De Kronieken Van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast. Ook zijn er in het themadeel twee shows te vinden. Playhouse Disney Live on Stage! vermaakt gasten met marionetten gebaseerd op de figuren die worden uitgezonden in Playhouse Disney op Disney Channel, waaronder Mickey Mouse Clubhuis, Handy Manny en Kleine Einsteins. Aan de andere kant van het plein, in Voyage of the Little Mermaid, worden glow in the dark-technieken gebruikt in combinatie met marionetten en liedjes uit de film De Kleine Zeemeermin.

Pixar Place
Het nieuwste gedeelte van het park bevat veel van de oude filmstudios waarin aan films werd gewerkt. Vandaag resideert Pixar echter in Emeryville in Californië. De enige attractie in het gebied is de Toy Story Midway Mania!, een interactieve 3D-attractie geïnspireerd door kermisspelletjes. In de attractie worden deze gepresenteerd door figuren uit de Toy Story-films. Pixar Place bevat ook een anderhalve meter grote animatronic van Luxo Jr., een karakter uit de eerste film van Pixar.

Sunset Boulevard
Sunset Boulevard was de eerste uitbreiding op de Disney's Hollywood Studios, en werd geopend in juli 1994. De blikvanger van het gebied is de The Twilight Zone Tower of Terror, een vrije val in de vorm van een hotellift. Vlakbij is de Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith te vinden, een binnenachtbaan met inversies met begeleidende muziek van Aerosmith. Sunset Boulevard heeft twee buitentheaters voor live shows. Het Theater of the Stars biedt de show Beauty and the Beast Live on Stage, een show gebaseerd op de film. Het openluchttheater Hollywood Hills Amphitheater bevat de eindshow Fantasmic!, een groots opgezette show met Mickey Mouse en vele andere Disney-figuren in een verhaal met vuurwerk, lasers en fonteinen.

.... de Orlando website met de meeste links.
  © 2018 Go2Orlando.nl  

Linktravel.nl | Travelaroundtheworld.nl | Go2Orlando.nl