Go2Orlando.nl
Disney's Animal Kingdom, Orlando
Disney Animal kingdom
Animal Kingdom
Disney's Animal Kingdom is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida. Het park is maar liefts 200 hectare groot, en is hiermee het grootste pretpark van het resort. Het is tevens het nieuwste park, wat geopend werd op 22 april 1998. Het park is erg populair, wat af te lezen is aan de bezoekcijfers, in 2010 werd het park bezocht door maar liefst 9,68 miljoen gasten, wat het park op de zevende plaats zette van meest bezochte pretparken ter wereld. Disney's Animal Kingdom is het eerste pretpark binnen de Walt Disney Company, wat opgebouwd is rondom het idee van een dierentuin, naar een idee van Walt Disney zelf. Dankzij de vele uitbreidingen op attractiegebied is het park echter niet meer met een dierentuin te vergelijken.

Het park
Het park is opgebouwd uit 7 verschillende gebieden, elk met een eigen thema en eigen stijl.

Africa
Het Afrikaanse gedeelte van het park, is gethematiseerd naar een fictief Afrikaans dorp, Harambe, wat volgens de legende van Disney ooit onderdeel was van de Nederlandse koloniën. In 1963 werd het gebied onafhankelijk, en vandaag de dag is het een trekpleister voor studenten en toeristen, die dieren in hun natuurlijke habitat willen onderzoeken. Het dorpje bevat het Harambe Wildlife Preserve, een fictief wildpark, wat de thuisbasis is voor de attractie Kilimanjaro Safaris. Hier kan men op een safari-voertuig stappen, en typisch Afrikaanse dieren bekijken, zoals giraffen, nijlpaarden, olifanten en leeuwen, rijdend langs rotskliffen en over wankele bruggetjes. Onderweg kan men uitstappen en over een voetpad in de Pangani Forest Exploration verschillende Afrikaanse diersoorten bezichtigen, terwijl deskundigen vertellen over de dieren.

Asia
De eerste toevoeging aan het park na de opening was het Aziatische themagedeelte Asia wat opende in 1999. Net zoals in Africa, is dit themagedeelte opgebouwd rond een fictief dorp, Anandapur (Sanskriet: plaats van vrede), en stelt het dorp het startpunt voor van een zoektocht naar dierbehoud en expedities, voor toeristen en studenten. Deze twee groepen ontmoeten elkaar in de vogelshow Flights of Wonder, waar vogeldeskundigen een vogelshow uitvoeren waarbij ze vertellen over het behoud van vogelsoorten, zoals de kraanvogel en de zeearend.

De Maharadja Jungle Trek leidt je door een oerwoud met ruines en vergeten gebieden langs verschillende Aziatische diersoorten, zoals de komodovaraan, de vleerhond en de koningstijger. Vlakbij ligt de attractie Kali River Rapids, een zogenaamde river rapid, die je over de Chakranadi Rivier kunt bevaren, langs plaatsen van illegale boskap en oude Indiase tempels. Omdat de temperaturen in Florida redelijk hoog zijn, is de Kali River Rapids zo aangepast dat het onvermijdelijk is om nat te worden.

De opvallende berg, waarvan het dorpje Anandapur in de schaduw ligt, geeft thuis aan de attractie Expedition Everest, een achtbaan door deze verboden berg, waar je oog in oog komt te staan met de yeti.

Camp Minnie-Mickey
In een omgeving die gedecoreerd is als een typisch Amerikaans zomerkamp, kun je Disney-figuren ontmoeten zoals Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy en anderen. In het grote achthoekige theater vindt de show Festival of the Lion King plaats, een show met acrobaten en liedjes, geïnspireerd op de gelijknamige film, The Lion King.

Discovery Island
Discovery Island is het centrum van het park en is de figuurlijke as die het park met haar spaken bijeenhoudt, behalve Rafiki's Planet Watch. In 1998 heette dit eiland in het midden van het park nog Safari Village, maar in 1999 werd de naam omgedoopt tot de huidige naam.

Op het midden van het eiland staat de symbolische Tree of Life, symbool voor het park, en gebaseerd op de gelijknamige boom uit de film The Lion King. In de stam van de enorme boom zijn reliefs van verschillende dieren uitgehouwen, wat de boom écht tot de boom der leven maakt. Rondom de boom zijn ook verschillende diersoorten in hun verblijven te vinden, zoals de kraanvogel, wallaby's en lemuren en nog een aantal anderen. Onder deze boom bevindt zich een bioscoopzaal waar de 4-D film It's Tough to be a Bug! wordt vertoond, gebaseerd op de film A Bug's Life.

Het eiland bevat ook de twee grootste souvenirwinkels van het park, en twee grote restaurants, elk met een eigen thema en stijl. Zelfs het personeel draagt kleding die typisch is voor de stijl van het restaurant.

DinoLand U.S.A.
DinoLand U.S.A. is gebaseerd op het algemene beeld dat mensen hebben van dinosauriers. Er is een fictief onderzoekscentrum naar dinosauriers en zijn bijbehorende faciliteiten, maar er zijn ook kermisattracties met dinosauriers als thema. De levende dieren in dit onderdeel zijn van soorten die reeds leefden in de tijd van de dinosauriers, zoals schildpadden en krokodillen. Plantensoorten die afkomstig zijn uit de tijd van dinosauriers en de tand des tijds overleefd hebben, zijn te vinden in de Cretaceous Trail.

Het onderzoekscentrum is de thuisbasis van DINOSAUR een darkride waar men terug door tijd reist, om op zoek te gaan naar de dinosauriers. Met een tijdmachine beland men in het tijdperk voor de grote bekende meteorietenregen, en voor het uitsterven van de dinosauriers. Vroeger heette deze attractie Countdown to Extinction, wat terugwijst op het uitsterven. Net buiten het onderzoeksinstituut bevindt zich Dino-Sue, een geraamte van een Tyrannosaurus Rex, waar men onderdoor kan lopen. Ook kan in het onderzoekscentrum worden gegraven naar een nog niet compleet skelet van een mammoet.

Het subgedeelte in DinoLand U.S.A. met de kermisattracties wordt ook wel Chester and Hester's Dino-Rama genoemd. Men vindt hier een achtbaan, de Primeval Whirl, waarbij de karretjes om hun as draaien, en de TriceraTop Spin, een kiddie-ride. Te midden van dit gedeelte vinden verschillende spelletjes en activiteiten plaats en men kan er Disneyfiguren ontmoeten.

In het theater aan de rand van DinoLand U.S.A. is de musical Finding Nemo te vinden, gebaseerd op de gelijknamige film.

Oasis
Oasis is de entree van het park. Samen met enkele faciliteiten, bevinden zich hier een aantal diersoorten, waaronder de lepelaar, muntjakherten, eenden, miereneters en wallaby's. Het gebied leidt regelrecht naar Discovery Island, om vervolgens op te splitsen in wegen die naar andere parkdelen leiden.

Opmerkelijk is het Rainforest Cafe. Dit is een eetgelegenheid waar men zowel van buiten het park als van binnen het park kan eten. Er is geen toegangsbewijs voor nodig, maar wanneer men het park via het cafe in wil, moet men een toegangsbewijs vertonen. De ingang van dit cafe vanuit het park bevindt zich recht onder een waterval.

Rafiki's Planet Watch
Rafiki's Planet Watch is een afgelegen deel van Disney's Animal Kingdom, en het is alleen te bereiken met de attractie Wildlife Express Train. Je kunt in dit gedeelte van het park leren over hoe dieren zoals het pincheaapje worden bedreigd, en hoe je dit kunt voorkomen. Verder krijg je in Conservation Station te zien hoe Disney zorg besteedt aan de dieren in het park. Affection Section is een kinderboerderij waar geiten en schapen vrij rondlopen.

Fokprogramma
Als een dierenpark probeert ook Disney's Animal Kingdom mee te doen aan een fokprogramma, en zo haar diersoorten te behouden in het park. Sinds de opening van het park in 1998, heeft een van de olifanten al 4 kalfjes op de wereld gezet. Er zijn al 11 geboorten van giraffen vastgesteld in het park, met de laatste in 2008. In 1999, een jaar na de opening, werd er al een jonge witte neushoorn geboren. In 2006 werd deze neushoorn samen met een andere neushoorn uit het park overgedragen aan het Ziwa Animal Sanctuary in Oeganda. De neushoorn was hier een bedreigde diersoort geworden, vanwege de burgeroorlog. Inmiddels heeft het in het Disney's Animal Kingdom geboren dier zelf een dier op de wereld gezet in Oeganda.

Op dit moment bevat het park meer dan 300 verschillende soorten zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën, meer dan 50 soorten vissen en meer dan 40 soorten insecten.

.... de Orlando website met de meeste links.
  © 2018 Go2Orlando.nl  

Linktravel.nl | Travelaroundtheworld.nl | Go2Orlando.nl